lauantai 16. helmikuuta 2013

Tässäkö se nyt oli...

Ei ole ollut ihan parasta aikaa koiraharrastamisen saralla, koska olen päättänyt pistää Rommin agilityuralle stopin, ainakin toistaiseksi. Viime sunnuntaina oli jälleen target teamin treenit, joihin en tällä kertaa lähtenyt yhtä innolla kuin ennen. Tiesin, että Rommin kierrokset nousisi jälleen tappiinsa ja itse tekeminen olisi toissijaista. En kuitenkaan tiennyt mihin jo ensimmäisillä treeni minuuteilla päädyttäisiin. Rommi kävi taas rähjäämään muille ja kouluttaja sai hammasta nyt ihan kunnolla. Aiemmin Rommi on vaan vähän näykkinyt hihoista tai punteista, mutta nyt se ei jäänyt enää näykkäykseksi. Ei siinä kuitenkaan käynyt pahasti, mutta koira lensi pihalle niin päättäväisellä otteella kun vain osaan. Myöhemmin päästiin jatkamaan kuitenkin treenausta ja koira meni kuin unelma, ei sählännyt niin pahasti kun ennen vaan teki kuuliaisesti hommia. Rata näytti tältä:
MUTTA eihän tämä näin voi jatkua ja siksi oli pakko pistää stoppi koko hommalle ja perua kaikki ohjatut treenit toistaiseksi. Kunhan tässä kuukausi tai pari ollaan taukoiltu, lähetään rakentamaan agi tekemistä ihan uudelta pohjalta rauhoittumisen kautta. Saa nähdä miten käy, mutta eipä me voida ainakaan alemmas tästä enää mennä.

Onneks on Zorro, jonka kanssa voi harrastaa hyvän mielen aksailua. Ei muuta kuin töppöstä toisen eteen ja kunnon ohjausta, niin koirahan menee. Se on nyt päässyt muutaman kerran hyppäämään kontaktilta enkä ole jaksanut korjata, mutta nyt se ei sitten pysähdy enää millään vaan roiskii menemään ihan urakalla. Ei se paljon näköjään vaadi kun varmat kontaktit pilataan täysin :) Joka tapauksessa nyt Zorron kanssa treenaaminen on ollut taas ihan hauskaa ja vauhtiakin on alkanut jälleen löytyä ihan uudella tavalla.

Rommin kanssa oltiin tällä viikolla kuitenkin tokotreeneissä, missä koira oli ihana oma itsensä, joka yritti jopa hypätä kouluttajan syliin naamaa nuolemaan. Ei se oikeasti ole mikään aggressiivinen koira, sen pää ei vaan kestä niitä kierroksia.  Rommin keskittyi tekemiseen hienosti, eikä juurikaan ottanut häiriötä muista koirista. Tehtiin liikkeestä maahanmenoa, jossa Rommilla on kuulemma erikoinen nenä edellä tekniikka. Nopeahan se on kuitenkin, joten sitä ei aleta korjailemaan turhaan. Kaukoissa todettiin, että istu-maahan ja toisin päin vaihdot menee hienosti, mutta pitää vaan varoa ettei anna liian räväköitä käsimerkkejä (aiheuttaa pompsahtamista). Seisomis vaihtoja pitää vaan treenata, jollain mallillaan ne kuitenkin jo ovat.

Tänään käytiin molempien kanssa rally-tokoilemassa. Zorron kanssa tehtiin rataa ja Rommin kanssa treenattiin halliin sisäänmenoa, eli todellakin alkeista lähdetään liikkeelle. Päästiin ehkä viidennellä yrittämällä halliin ja sielä koira käyttäytyi tosi nätisti. Tehtiin ratakin, mutta se oli meille vähän turhan haastava ja koira meinasi kuumeta, mutta tehtiin rata loppuun ja sitten koira autoon takasin.

Olen Rommin kanssa nyt myös ajatellut, että mentäisiin näyttelyyn ja sitten mahdollisesti saisi pallit siltä pois. Hiukan onkin tehty jo näyttelyseisottamista, mutta ei se kyllä ihan korvaa agin treenausta. Toinen uusi aluevaltaus meille on ollut vetohiihto. Ollaan nyt muutama kerta käyty vetään järven jäällä lenkkiä ja kyllä tuo näyttää siitä pitävän. Pitäisi ehkä uskaltautua vaan oikeen jollekin koirahiihtovuorolle ladulle. Jos saisi vähän vetoapua. Nyt koiran huomio ei tahdo pysyä vain eteenpäin menemisessä.

Loppuun vielä pitkästä aikaa avautumista kanssa ulkoilijasta. Olin molempien kanssa lenkillä ja vastaan kävelytiellä tuli kultsu(?) naisen kanssa. Koira jähmettyi kyttäämään meitä ja oli vielä melko pitkässä hihnassa. Otin sitten Rommia pannasta kiinni, koska tilaa ohitukselle oli melko vähän, enkä halunnut, että se nyt lähtee hyppimään mihinkään. Ihan kohdalla omistaja sanoi jotain, että sullakin on innokkaita koiria ja samalla kultsu tulee jo ihan Rommin iholle. Mä vain sanoin, että älä nyt tänne sitä päästä et tää ei tosiaan tykkää. Niin nainen rupee mulle avautuun, kuinka hän tässä yrittää kouluttaa koiraansa ja, että meidän olisi pitänyt kiertää jostain toista kautta! Siis WTF, mitä ihmettä se yritti koirallensa opettaa? Että kyttäämisestä hyökkäys on hyvä juttu ja mä olen siinä se paha kun en halunnut sitä lähelle? Mehän siinä yritettiin ohittaa kaikessa rauhassa, mutta se ei saanut koiraansa hallintaan. Ja olisinhan mä voinut kiertää toisen kautta, jos se olisi hyvissä ajoin huudellut et ei halua ohittaa... Ei vaan tajua, että millä logiikalla nainen oli liikenteessä!?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti