lauantai 2. helmikuuta 2013

Rommi räyhänen ja Zorro suloinen

Pari viikkoa ollaan taas menty treeneissä eteenpäin. Viime viikonloppuna oli target teamin treenit Tallilla, joissa rata sinänsä oli simppeli. Mutta ei ne kierrokset tee Rommin treeneistä ainakaan yhtään helpompia. Rata näytti tältä:
Vauhdinkaan alkusuoran jälkeen ei keppien sisäänmeno onnistunut. Lähdöissä oli "yllättäen" taas ongelmia. Mutta näemmä se toimii hyvin jos on apuohjaaja koiran vieressä palkkaamassa. Pöytä oli myös niillä kierroksilla haastava. Välistäveotoja ollaan Rommin kanssa treenattu liian vähän, eikä se lue kovin herkästi niissä ohjausta. Täytyi siis kiertää omaa kroppaa niin paljon, ettei jalat meinannut enää pysyä mukana. Päällejuoksut meni paremmin. Loppua ei enää ehdittykkään tehdä. Suurimman huomion treeneissä kuitenkin vie Rommin sähläys, kuumuminen ja muille räyhääminen. Aletaan pikku hiljaa olemaan pisteessä, jossa treenaaminen ei ole enää kivaa.

Tämän viikon perjantai treeneissä, jouduin taas paljon enemmään keskittymään siihen, ettei Rommi lähde omille teilleen ja muille räyhäämään ja itse treenaaminen jää toissijaiseksi. En onnistunut kummassakaan, ärsyttää! No sen päätöksen ainakin tein, että koira lentää niska-perse otteelle saman tien pihalle, jos vielä rupee muille räyhäämään. En mä yksinkertaisesti tee mitään koiralla joka osaa omatoimitreeneissä vaikka mitä, mutta ei voi ikinä viedä mihinkään julkisille paikoille treenaamaan tai kisaamaan. Hiukan olen kyllä hukassa sen kanssa, mitä koiran kanssa pitäisi nyt tehdä, pitäisikö koko agility pistää hyllylle kunnes koiraa oppii käyttäytymään? Tänään ainakin lähdetään sen kanssa ihan vain hengailemaan ja rauhoittumaan rally-toko treeneihin ja huomenna otan sen agikisa talkoisiin mukaan, josko se hiukan tottuisi...

Zorrolla on ollut selän kanssa taas ongelmia. Yhtenä päivänä sen vinkas vähän millon mistäkin ja totesin, että lannerangan alueella kiristää. Autoonkaan koira ei suostunut hyppäämään ja nostaminen sattui. Noh muutaman päivän levolla vaiva tuntui talttuneen. Tänään lähdettiinkin sen kanssa rally-toko kisoihin korkkaamaan voittajaluokkaa. Jonkun verran ollaan nyt uusia liikkeitä hiottu kuntoon ja sinänsä oltiin kyllä valmiita uuteen koitokseen. Lähdössä Zorro oli jotenkin pihalla. A:n alle oli sullottu putki, joka luultavasti näytti möröltä, mutta kunhan vauhtiin päästiin homma meni ihan ok. Oikealla seuraaminenkin oli ihan jees. Radan jälkeen olikin uusi juttu: käytösruutu, tällä kertaa 2min edessä istuen. Voisi kuvitella, että se on helppo nakki, mutta ei. Zorrohan alkoi ensin tarjomaan peruuttamista, sitten maahanmenoa ja lopulta kyllästyi ja meinas ruveta vaan köllöttelemään. Noh siitä sitten -10p. Rata oli tällainen:
Muut virheet tulivat seuraavasti:
1. kyltti: -3p. uusinta, -1p. puutteellinen yhteistyö.
6. kyltti: -3p. epätarkasti suoritettu tehtävä, -1p.vino (Zorro kääntyi kun lähdin kiertämään sitä)
13. kyltti: -3p. Ohjaajavirhe (melkein kuulemma potkaisin koiraa), -1p. puutteellinen yhteistyö
14. kyltti: -1p. Hidas tempo (tässä oli jotain ihme selkoilua oikeella perusasennon kanssa)

Yhteensä kaikesta huolimatta 77p. ja hyväksytty tulos. Koira ei tosiaan ollut niin hyvin mukana kuin olen tottunut ja alun haahuilu on aina yhtä kamalaa. Spiraalissa meinasin ihan seota laskuissa, enkä suurin piirtein tiennyt mihin suuntaan mennä :) Poistiivista oli mm. peruuttaminen, mikä ei todellakaan ole Zorron vahvuus. Käytösruutua tulee myös treenata paljon lisää!

1 kommentti: