lauantai 21. syyskuuta 2013

Rommin vipellykset

Päivitykset laahavat niin lahjakkaasti perässä, että aloitetaanpa ensin Rommin toilailuista. Ohituskurssilla on tehty koirien kohtaamistreeniä ja opetettu koiralle, että katsoa saa toista, mutta palkka tulee kun katse palaa ohjaajaan. Samaan tapaanhan me on ohituksia tehty tähänkin asti, mutta huonolla menestyksellä. Treeneissä Rommi on oppinut, että tutuille muille kurssilaisille ei tarvitse räyhätä, muille Kalevassa liikkuville sen sijaan voi :) Edes yllättävissä tilanteissa ei saatu rähinää aikaiseksi, mikä on tietysti vain positiivinen asia.

Vaikka sinänsä en ole kovin vakuuttunut kurssin tehosta, tapahtui tällä viikolla kuitenkin jotain sellaista, mikä sai mieleni muuttumaan. Normi lenkillä tuli tavallista enemmän koiria vastaan, olisko ollut 6 tai 7 koiraa. Rommi ei räyhännyt kertaakaan! Mulla kyllä meni hermot yhteen vastaantulijaan ja tuli sanottu aikas rumasti, mutta kun räyhäämisen määrä täytyy pitää vakiona. Eli positiivisempaan suuntaan ollaan menossa todellakin. Ohituksissa käytän tarpeettoman kova äänisiä kehuja, sekä nameja saa kontaktista. Kun ollaan ohitettu onnistuneesti, saa Rommi revitellä patukan kanssa pienen hetken.


Jälkikurssilla on tehty viime postauksen jälkeen 500m "pitkä"jälki sekä y-jälki yhdellä häiriökoiralla. Pitkässä jäljessä ei ollut mitään ongelmaa ja kulma meni ilman ongelmia. Ilmaisun koira haluaa tehdä turhan lähellä, mutta eiköhän sitä saada treenattua. Y-jäljellä joutui hiukan miettimään risteyskohdassa, mutta pienten tarkastusten jälkeen matka jatkui vauhdikkaasti. Suurin haaste tuntuu tällä hetkellä olevan se, kuinka allekirjoittanut pysyy perässä pystyssä. Myös ilmaisuun aletaan nyt kasvattamaan kestoa. Oon kyllä niin ylpeä tuosta punaisesta, että tekee niin hienolla vireellä. Edelleenkin Rommi on aivan poikki aina jäljestyksen jälkeen, eli paljoakaan ei voimia säästellä. Huomenna ohjelmassa on sitten 1 tunnin vanhajälki ja viikonpäästä sitten taajama. Hiukan jännitän kyllä etukäteen jo tajaamaa, koska häiriötä on niin paljon enemmän kuin metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti