lauantai 21. syyskuuta 2013

Astetta iloisempi koira

Zorrolla on myös ollut varsin tapahtumarikasta aikaa viime viikot. Viime suunnuntaina oltiin Krista Karhun pitämässä rally-toko koulutuksessa. Koulutus osui sinänsä vähän huonoon väliin, koska ei olla rally-tokoiltu sitten viime kisojen. Mestariluokan kylttejä ei ole katsottu, joten mentiin kyllä todella huonosti valmistautuneina. Zorron kanssa keskityttiin takapään käyttöön käännöksissä. Zorron pompputekniikka on tosi näyttävä, mutta siinä on aina virheen mahdollisuuksia (ylimääräiset istumiset). Nyt Zorron pitäisi osata käyttää takapäätään myös toiseen suuntaan, joten treenattavaa todella on. Tähtäin meillä on rally-tokon sm-kisoissa marraskuun alussa. Seitsemän viikkoa aikaa oppia 43 uutta kylttiä! Ei mee ihan vasemmalla kädellä, joten tein oikein vähän treenisuunnitelmaa.

Tiistaina tällä viikolla oli Zorron toinen tokokoe. Tuomarina Räsäsen Riitta, joka ennakkoonkin vaikutti melko tiukkikselta. Liikejärjestystä oli muokattu normaalista ja mm. paikkamakuu tehtiin viimeisenä. Tässä liikkeet, pisteet ja kommentit:

Luoksepäästävyys 10: Ei ongelmia, taisi pysyä jopa istumassa
Seuraaminen hihnassa 8: Ajoittaisesta väljyydestä tuli sanomista, muuten ok.
Liikkeestä maahanmeno 8,5: Valui, valui, valui! Ei muuta ongelmaa
Luoksetulo 9,5: Hyppäs käteen sivulle tulossa. Kuulemma vaikka koira on iloinen niin pitäs vähän hallita riemuaan :)
Liikkeestä seisominen 9,5: Valmisteleva seuraaminen erinomaista. Pysähdys taas hidas
Seuraaminen vapaana 8,5: Ei sen kummempia kommenteja, mutta koira ei tehnyt kyllä parastaan
Hyppy 8,5: Ennakoi istumista, haisteli taas estettä (wtf!)
Paikkamakuu 8: Heti kolmannenlla käskyllä maahan (tuomari ei ilmeisesti sitä kuullut). Pysyi juuri ja juuri paikallan, mutta sehän riittää.
Kokonaisvaikutus 9: Aika vähän jaeltiin ysejäkään. Taisi Zorron ylitsepursuavan iloinen fiilis olla tuomarin mieleen.

Huh, koko koe mentiin kyllä niin hepulin rajamailla. Varsinkin ennen luoksetuloa meinas lähteä mopo käsistä. En lenkittänyt koiraa kunnolla ennen koetta, mikä oli kyllä virhe. Videolla homma näytti tältä. Yhteispisteet 174,5 eli ykköstulos tuli. Sijoitus oli varmaan 5./12.

Eilen käytiin pitkästä aikaa jäljellä Zorron kanssa. Nokialle meille oltiin tehty 1vrk vanha n.800m metsäjälki. Nyt tuo vanhentaminen vähän pelotti, mutta ihan turhaa. Koira meni kuin aiemminkin ja taukoili kuin ennenkin. Ajoittain se etenee hienosti, mutta sitten menee mietinnäksi. Ilmaisu meni hirmu lähelle ja jäi muutenkin aika olemattomaksi. Ärsyttävintä on se, että kun koira etenee kunnon itseluottamuksella, on koira aina väärällä jäljellä. Ehkäpä tämä tästä joskus paranee, mutta on Zorro kyllä 100 kertaa vaikeampi luettava kuin Rommi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti