perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kisapäivitystä

13.2.16 lähdettiin Janakkalaan tuhlaamaan lahjakorttia ja hakemaan uusia kokemuksia. Koiralle ja mulle täysin uusi halli, joten pientä haastetta toi jo paikka itsessään. Tuomari toimi Pia Heikkinen, joka oli tehnyt ihan mukavan radan mestari luokkaan (vai olikohan tuomariharjoittelijan rata?). Tosin olihan siellä kaikki ne meille hankalimmat kyltit, liikkeestä istuminen ja sivulla peruutus muun muassa. Rata alkoi meille hyvällä kyltillä, sarjahypyllä. Toisella kyltillä Zorro sai nenäänsä houkutuksessa olevat metvurstit. Kolmas, neljäs ja viides kyltti menikin sitten sitä miettiessä. Koira ei ollut yhtään mukana ja virhepisteitä ropisi urakalla. Itse olisin rokottanut vielä paljon enemmänkin. Istu-käännös oikeaan-istu kyltin -10 tvä:n selitys oli outo. Mielestäni eriaikaisuus olisi ollut parempi selitys.

Putkella tapahtui jotain ihmeellistä ja koira lähtikin putken taakse. Houkutuksesta selvittiin virheittä, koska metvursti oli siihen mennessä jo käsitelty. Seuraava kymppi napsahti liikkeestä istumisesta. Zorro kyykkäs, mutta ei sitten kuitenkaan istunut. En nähnyt sitä, muuten olisin toki antanut lisäkäskyjä. Kolmas kymppi tuli ei niin yllättävästi sivulla peruutuksesta, koko liike on ollut jo jonkin aikaa ihan hajalla. Mutta, että siitäkin tuli virhe mun askeleista, tai oikeastaan ensimmäisestä askeleesta. Lopputuloksena siis kurjat 60 pistettä. Täällä video todisteet.


Käytösruutu oli vasemmalla maaten ja se meni odotetusti todella helposti. Ajan loppumisen jälkeen tapahtuikin jotain mitä ei todellakaan pitäisi tapahtua. Rataa tehnyt koira otti meistä todella paljon häiriötä, koska käytösruutu oli kovin lähellä spiraalia. Ohjaaja jäi keskustelemaan koiransa kanssa, meidän eteen  ja siitä koira lähtikin meitä katsomaan. Ystävällisesti kylläkin, mutta kuitenkin ihan iholle olisi tullut, jos en olisi ehtinyt väliin karjasemaan koiralle. Oikeastaan tuo koiran häätäminen on käytösruudun valvojan tehtävä, mutta ei se kyllä tässä tapauksessa ehtinyt mitään tekemään.

Päivän positiiviset

  • Istu-käännös vasempaan-istu oli hieno ja takapään käyttö toimi.
  • Koira hoiti hommansa totutusti vaikka oltiinkin oudossa hallissa
  • Spiraalissa Zorro oli kivasti mukana, eikä häiriintynyt käytösruudun koirasta
Kehityskohteet
  • No ne ruokahäiriöt, alkurata kosahti niihin
  • Sivulla peruutus edelleen vaikeaa
  • Liikkestä istumisen ongelma, esiintyy yleensä vain kisatilanteissa
Nyt on katseet käännetty kohti maaliskuun kisoja. Edessä kolme starttia ja toivoa sopii, että pikku hiljaa päästäisiin ylöspäin täältä suosta missä ollaan pitkään jo tarvottu. Erityishuomio treeneissä on ollut nyt ratojen alussa, että koira olisi heti töissä täysillä. Tässäkin kisavideossa näkee hyvin kuinka koiran pää pyörii hihnan irroituksen jälkeen ja todellakaan mikään keskittymistä vaativa tehtävä ei olisi onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti