lauantai 19. maaliskuuta 2016

Suunta ylöspäin!

Tänään kisattiin Zorron kanssa rally-toko kisoissa Ylöjärvellä, kohtuullisen tutussa hallissa. Tuomari oli Hannele Pirttimaa, joka on aiemmin jäänyt mieleen kontrollivirheiden jakamisesta. Rata oli suhteellisen helppo ja meidän pelastus oli, että takapääkäänöksiä eikä peruutuksia ollut kuin yhdellä kyltillä. Myös radan alku oli meille suotuisa, koska pyörähdys nostattaa virettä aina mukavasti.


Lähtöjä on treenattu paljon viime viikkojen aikana, mutta edelleen sama paineistumisongelma ilmeni. Zorro nuoleskeli huuliaan lähtökyltillä, mutta lähti kuitenkin suht hyvin. Pientä pälyilyä oli vähän joka suuntaan, mutta se ei juurikaan vaikuttanut suoritukseen. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että Zorro otti istumiset helposti, eikä niitä joutunut erikseen käskyttämään. Tämä kielii hyvästä vireestä ja tätä haluan jatkossa lisää! Ihan kaikkia virheitä en ihan ymmärrä. Toisen kyltin, tupla saksalaisen, -3 tvä tuli kuulemma toisen käännöksen eriaikaisuudesta, mutta en kyllä videoltakaan tätä oikein nähnyt, mutta kyse voi olla kuvakulmastakin. Toisaalta taas ensimmäisellä "koira eteen" -kyltillä Zorro varasti edestä oikeaan perusasentoon törkeästi, eikä tosiaan istunut eteen kunnolla. Meinasin sen uusia, mutta annoin kuitenkin olla ja hyvä niin koska virhettä ei siitä tullut. Liikkeestä istuminen on meille vaikea, mutta nyt Zorro ei ollut kunnolla kuulolla ja ei reagoinut käskyyn ollenkaan. Saattoi myös olla, että oma käsimerkki oli hieman epämääräinen. Videolta löytyy loputkin virheet Loppu tuloksena siis 91p. ja sijoitus 2./14.



Päivän postiiviset

  • Koko radan kestänyt hyvä vire, eikä koira edes pomppinut kädessä kiinni.
  • Tällä kertaa alle 95p. suoritus ei harmittanut vaan olin aidosti tyytyväinen rataan
  • Käytösruutu seisten edessä meni taas virheittä. Tosin viimeisen minuutin aikana Zorro yritti istu, mutta ehdin sen käskyttämään takaisin seisomaan
Kehityskohteet
  • Lähtötilanne, aiheutti turhaa painetta taas koiralle. Lisää treeniä siis tähän vieläkin.
  • Liikkestä istuminen on paha, kerta toisensa jälkeen.
  • Kaksi virhettä vinouksista, pitää vissiin alkaa natseilemaan tästä ;)


Kisojen jälkeen käytiin molempien koirien kanssa lähistöllä Pikku-Ahveniston ympäristössä lenkillä. Kuvat lenkiltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti