torstai 17. maaliskuuta 2016

Terveisiä hierojalta

Käytin maanantaina molemmat haukut hierojalla. Ollaan nyt viimeiset kerrat käyty Päivi Kilposella, josta olen kyllä tykännyt paljon. Ensin oli Zorron vuoro. Olin aika varma, että jumia on jossain. Zorro on jotenkin oudosti käyttäytynyt vaikka pieni ontuminen on ollut ainoa varsinainen oire. (Jälkeenpäin mietyttynä olen muutaman kerran yöllä herännyt kun koira on kalvanut etujalkojaan. Zorro on viime aikoina ollut kovin hepuliherkkä lenkillä, että voisiko tämäkin liittyä jumeihin, täytyypä seurata.) Ja jumissahan se oli, ihan koko kropaltaan. Kallon pohjasta hännään tyveen löytyi jumitusta ja selkäranka ei juurikaan joustanut paikoitellen.

Zorrosta kyllä näki, että ajoittain käsittely teki pahaa ja hieronnan jälkeen koira oli aika puhki/kipeä ja vetäytyi omiin oloihinsa. En muista, että ikinä ennen koira olisi valittanut käsittelyssä niin kuin se nyt teki. Lapojen seudulta löytyi myös kohta, mikä luultavammin aiheuttanut ontumista. Ilmeisesti Zorro on törmäillyt tai liukastellut jossain kohtaa, josta jumit on saanut alkunsa. Nyt pari viikkoa otetaan rauhallisesti ja pidetään taas agilityt tauolla ennen seuraavaa hierontakertaa. Tässä välissä olisi kuitenkin kolme rally-toko kisaa, joten yritetään niihin kuitenkin mennä.


 
Rommi olikin sitten positiivinen yllätys. Ei yhtään mitään isompaa jumia missään! Pieniä kireyksiä toki, mutta ei todellakaan samanlaista kun se on viimeiset 1,5 vuotta ollut koko ajan. Mitä on sitten tehty erilailla? En minä tiedä, mutta oletan, että osansa on ollut tällä talvella. Jäälenkki kelejä on ollut paljon. Jäällä Rommi pääsee ravailemaan pitkäkestoisesti haluamaansa vauhtia, vaikka liinassa onkin. Toinen muutos tässä vuoden alussa on ollut se, että jälkitreeneissä ei ole käyty kuin kerran ja silloinkin jälki todella lyhyt ja jäljestämistä oli max. 10 min. Nyt treeni-into jäljen suhteen on taas kasvamassa, joten nähtäväksi jää, vaikuttaako se kroppaan.


Rommin kynsi alkaa olemaan kunnossa. Edelleenkin se saattaa sitä ulkona hieman varoa, mutta kynsi näyttää nyt antibioottien jälkeen rauhottuneen, joten ei huolta siitä. Hierojalta saatiin vinkkiä siitä, että Rommi voisi kaivata tuhdimpaa ruokaa, että pääsisi kehittämään lihasta. Alkuvuosi onkin menty pelkällä perus nappulalla, joten täytyy lähteä taas lihaostoksille, tai vaihtaa edes vähän rasvaisempaan ruokaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti