maanantai 12. joulukuuta 2016

Kisafiilikset


Täytyypä pistää tämä kisaraportti ennen kun seuraavat kisat tulee ensi viikolla. Eli 3.12 oltiin Koirakoutsilla kisaamassa, tuomari Krista Karhu. Tein nyt valmisteluihin muutaman muutoksen. En ottanut koiralle lainkaan häkkiä mukaan, joten sai odotella vuoroaan seinässä kiinni, niin kuin se aina treeneissäkin on. Toinen muutos oli se, että hain koiran ennen omaa vuoroa vasta siinä vaiheessa kun edellinen koira oli jo suorittamassa, eli max. 3min ennen kehään menoa. Kehässä koira tipahti taas ja muistan miettineeni, että ei taas. Väkisin kuitenkin kalastin koiran mukaan ja pyöräytin pari kertaa ennen lähtökyltille menoa. Siinä vielä tein pari käsikosketusta.
Paljon tein siis erilailla kuin ennen, joten en tiedä mikä vaikutti eniten, mutta koira oli koko radan kuin lentoon lähdössä, täysin ylivireinen possu. On se kuitenkin paljon kivempi tehdä tuollaisen koiran kanssa kuin sen perässä vedettävän laaman kanssa.
Video löytyy täältä. Eka virhe tuli valkovuokolta, putken suu oli todella lähellä, joten monille muillekin tuli tässä virheitä. Seuraava käännös ei ollut niin yhden aikainen kun olisi suotavaa, mutta kuitenkin virheittä selvittiin. Samoin houkutus meni nyt hyvin, tosin ruokaa ei ollut tarjolla. P-käännös levähti, kun koiran ajatus oli enempi yleisössä tai käytösruudun koirassa. Ennen rataa olin varma, ettei liikkeestä istuminen tule onnistumaan, mutta Zorro ehti kuin ehtikin istua ja tuli vain -1 tempo virhe. Loppu rata menikin kivasti, mutta käytösruudussa ylivire kostautui eniten. Koira piippasi koko ajan (-3 hau) ja peruuttelikin istumassa vähän (-1 tvä). Loppu tuloksena 89 pistettä on kuitenkin hyvin ja olen erittäin tyytyväinen suoritukseemme käytösruutua lukuun ottamatta.  Näillä pisteillä napattiin vielä 2.sija, joten päästiin palkintopallillekin todella pitkästä aikaa!

Päivän positiiviset
+ Vire, vaikkakin se oli hiukan yli
+ Peruutuksen onnistuminen, vielä hypyn jälkeen
+ Houkutus virheittä
+ Liikkeestä istuminen

 Kehityskohteet
- Käytösruudun piippaus ja muutenkin rauhattomuus
- Takapääkäännökset epäonnistui molemmat
- Hiotaan lähtö-/kisarutiineja edelleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti