torstai 29. joulukuuta 2016

Toteumia ja tavoitteita

Toteumat 2016

 Zorro:
"Rallya lähdetään tekemään ennen kaikkea ilon kautta. Yritetään unohtaa 95p. tavoitteet ja tehdä vain omaa hyvää suoritusta. Keskitytään heikkouksiin, kuten ruokahäiriöihin ja kisavireeseen. Jatketaan treenailua valkkuryhmässä hyvässä seurassa. Yritän myös tehdä jonkinlaista suunnitelmaa mitä pitäsi treenata ainakin ennen jokaista treenit kertaa."
Väitän, että niissä harvoissa kisoissa joissa tänä vuonna käytiin, asenteeni on ollut parempi. Olen yrittänyt keskittyä pieniinkin positiivisiin asioihin. Kisastartteja kertyi tälle vuodella kokonaista 6 kpl, joista 4 tulosta ja 2 alle 70 pisteen suoritusta. Hyväksyttyjä tuloksia oli 71% kisoista,  kun vastaava luku vuonna 2015 oli 58%, myöskin hyväksyttyjen tulosten pistekeskiarvo oli muutaman prosenttiyksikön parempi. Ysivitoset antavat edelleen odottaa itseään, mutta kyllä niiden joskus on pakko osua meillekin. Treenit on ollut vähissä kaikesta sairastelusta johtuen. Uskon kuitenkin, että oli hyvä päätös jättää TamSKin valkku ja siirtyä ohjattuihin treeneihin Koirakoutsille. On niin kiva kun ei tarvi itse aina miettiä mitä pitäisi treenata.


Agi luultavasti jätetään kesällä tauolle. Vaikka Zorro lajista pitääkin, täytyy miettiä lajin kuormittavuutta koiralle. Ikää kuitenkin on jo. Pyritään kisailemaan kuitenkin omien halujen mukaan.
Agi loppui jo aiemmin kuin olin kuvitellut selkävaivojen vuoksi. Viimeiset treenit käytiin maaliskuussa ja eiköhän se ollut tässä, vaikka ikävä lajia kohtaan on edelleen kova. Tammikuussa ehdittiin pari kisastarttia ottamaan

Tokossa otetaan tosissaan tavoitteeksi kisat. Kuntoon täytyisi vaan ensin laittaa ruutu, merkin kierto ja seuraamisessa olisi niin paljon kehitettävää.
Joo ei tosiaankaan oltu kokeissa. Ei päästy treenaamaan niin kuin olisi pitänyt. Edistystä kuitenkin ehti alkuvuodesta tapahtua ja väittäsin, että ruudun suhteen lamppu on syttynyt kikkaran päässä :)

Jälkeä tehdään jos jaksetaan ja aika riittää. Se tekee kyllä Zorrolle niin hyvää ja tuo koiralle itseluottamusta. 
Muutamia jälkiä tehtiin vuoden aikana ihan vain mielen virkistykseksi.
Muuta: Toivottavasti pysytään yhtä terveenä kuin 2015. Ei yhtään turhaa lääkärireissua.
Tämä tavoite jäi ehkäpä kaikkein kauimmaksi. Lääkärireissuja, kipulääkkeitä, röntgenkuvia, ontumisia... niitä on vuoteen mahtunut ihan liikaa. Onneksi voi todeta, että pahin on takana päin toivottavasti. Onni on myös se, että Zorro ei pahemmin ole kipuillut, vaikka kipeetä on varmasti tehnyt. Se vaan jaksaa aina olla iloinen oma itsensä <3

Rommi:
Rally, Toko, Agi: Tehdään kotona mitä tehdään, ehkä hallilla voisi joskus käydä vähän aksaamassa.
Onhan näitä tehty aina sillon tällön. Agia ei käyty kertaakaan tekemässä. Loppuvuodesta olisi ollut aikaa, mutta koiralla selkävaivat estivät.


Jäljellä otetaan revanssi pääsykokeesta ja toivottavasti jatkokurssi paikka sitä myöten aukeisi. 
Revanssi otettiin ja siinä myös onnistuttiin. Pääsykoe on suoritettu huhtikuussa, mutta jatkista ei olla vieläkään aloitettu. Selkävaivat estivät syksyllä kurssin aloittamisen. Treenattu on kuitenkin suht säännöllisesti ja olen saavuttanut kohtuu hyvän luoton koiraan.

NoseWorkia tehdään ja yritetään päästä myös porukalla treenailemaan. Kolmannen hajun (laventeli) opettaminen pitää myös tehdä kunhan laakerinlehti on varma. Kisat, kunhan ne virallisesti alkaa!
Tää on jäänyt kyllä aikas vähälle huomiolle. Virallisia kisoja ei ole vielä ollut ja treenattu on harvakseltaan, mutta kyllä Rommi kaikki hajut haltsaa. Porukalla kävin kerran treenaamassa :)

BATti täytyisi taas alkaa tosissaan treenaamaan porukalla. NinjaBATia paljon arjessa. 
Tämäkin on jäänyt vähälle, mutta kesällä kyllä muutamat treenit käytiin tekemässä. Arjessa kyllä käytetään jos pystytään

Muuta: Terveyttä ja arjen helpotusta edelleen.
Eihän se Romminkaan kohdalla ole toteutunut. Alkuvuodesta katkesi kynsi harmittavan vahingon seurauksena. Elokuun alussa meni selkä jumiin ja koira oli hetkittäin erittäin kipeän oloinen. Sormet ristissä toivon, että tämäkin selkävaiva olisi selätetty. Kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen on oppinut kyllä arvostamaan hyvin pieniä asioita. Kuinka hienoa onkaan se, että koira pystyy hyppäämään itse autonperään tai, että se venyttelee itseään! 

Jos vuotta 2016 katsoo kokonaisuutena, se on ollut vaikea niin monella tapaa. Surua ja murhetta on  tullut vastaan ihan riittävästi niin koiriin kuin muuhunkin elämään liittyen. Toki pieniä ilon pilkahduksia on mahtunut ja niistä on totisesti osannut nauttia. 

Tavoitteet 2017 

Zorro: 
Rallya jatketaan niin kauan, että ne ysivitoiset sieltä napsahtaa :) Kehityskohteina erityisesti takapäänkäyttö ja vireenhallinta jutut. Jatketaan Koutsilla treenaamista edelleen, mutta kotonakin pitäisi taas jaksaa kunnolla aktivoitua ja käydä hallilla edes joka toinen viikko. Tavoitteena on myös päästä SM-kisoihin.

Agilityä olisi kiva päästä vielä vähän höntsäämään, edes ihan vaan itsekseen matalilla rimoilla. Talvella ei kuitenkaan aleta repimään, joten tämä saa odottaa lämpimämpiä kelejä

Tokon kanssa en tiedä mitä tekisi. Motivaatio itsekseen treenata, on huono, mutta jos sattuisi sopiva kurssi tuleen vastaan niin voisin mennä. Jos intoudutaan, niin avo:n korkaus olisi mahdollista.

Jälkeä tehdään sen mukaan kun jaksetaan ja kyetään koiran mielenvirkistykseksi.

Selkävaivat pyritään selättämään nyt kokonaan ja toivottavasti tuleva vuosi päästään treenaamaan täysillä. Toivotaan myös, ettei muita terveysongelmia ilmene. Alkuvuodesta meillä on lihashuoltokurssi, jolle Zorro pääsee mukaan.

Rommi:
Jälkihommissa pyritään jatkokurssi aloittamaan ja toivon, että sitä kautta ovet aukeaisi myös tosietsintöihin.

NoseWorkissä toivon motivaatiopuuskaa. Keväälle on kurssi buukattuna, joten eiköhän se motivaatiokin sieltä tule. Tänne kurssille ollaan menossa. On niin nätti koira kuvituskuvana, että pakkohan se oli ;) Toivottavasti saataisiin myös omalla porukalla treenejä järjestettyä. Hajutestin täytyisi myös suorittaa, jotta kisoihin päästäisiin sitten kun ne alkaa.

BATtia ja muita käytöshommia jatketaan ja yritetään pysyä aktiivisena. Jos vaikka sen hihnassa vetämisen saisi vihdoinkin kuriin :D Olen myös kahden vaiheilla pitäisikö mennä Rompun kanssa impulssikurssille, mutta toistaiseksi en ole ilmottautunut.

Muita lajeja höntsäillään kotona ja ehkä vähän hallillakin.

Selkävaivat pyritään pitämään poissa. Täytyisi varmaan käydä uimassa nyt talvellakin, tekisi syville lihaksille niin hyvää. Voishan sitä kaikkee muutakin kotijumppaa tehdä, kyllä niitä ohjeita olisi kun vain viitsisi. Välttelemme myös muita terveysongelmia.


Demi:
Rallya jatketaan toivottavasti aktiivisemmin taas ja pyritään pääsemään jollekin kurssille sen kanssa. Tavoitteena voisi olla myös alo-luokan läpäisy jos ja kun päästään kunnolla treenaamaan.

Suunta kohti uutta vuotta ja uusia kujeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti