lauantai 19. toukokuuta 2012

Ahdistus sen kun jatkuu

Vaikka edellinen postaus oli melkosta vuodatusta agility ahdingostamme, ei tarkoitus ole heittää kirvestä kaivoon. Ihan varmasti tulemme lajia jatkamaan niin kauan kun vaan koira nauttii, kysymys onkin siis vain asenteesta ja tavoitteiden asetannasta, jota vielä en ole tehnyt.

Mitäs kaikkea sitä on sitten tullut tehtyä näinä viimeisenä kahtena viikkona. Kerran oltiin SDP:llä ja toisen kerran tallilla höntsäilemässä itekseen. Rommi, joka oli sitä ennen kerran mennyt puomin kokonaan, karkasi vahingossa keinulle. Ja sieltähän tultiin sitten ryminällä alas! Vähän ehdin samaan kättä väliin, että ei sen nyt pikkunen ihan järkyttynyt. Tästä johtuen ollemme alkaneet tehdä myös keinuharjotuksia, lähinnä niin, että mä keikutan ja Rommi syö namia. Rommin kanssa on alettu ottaa myös hieman ohjaustekniikoita ja muutamien (2-5) esteiden peräkkäistä suorittamista.

Zorron kanssa tehtiin paljon keppi treeniä, mikä on jäänyt kyllä  harmittavan vähälle. Syy on varmaan se, että Zorro osaa kepit ja on yksi pienimmistä murheistamme. Avo kulmat on vaikeita, mutta voihan noita kulmata aina mahdollisuuksien mukaan. Toinen ongelma on mun sivusuuntainen irtoaminen. Ei parane hirveesti lähteä höntyämään mihinkään ennen kuin kepit on tehty. Toisaalta kun treenaa targetin kanssa, on ihan sama teenkö kärrynpyöriä vai seisonko päälläni, kyllä koira sillon tekee kepit aina loppuun asti ja mikä vauhti! Tän viikon torstai treeneissä  havaittiin myös, että persjättö on suhteellisen turvallista tehdä keppien jälkeen vaikkakin siinä koira jääkin hetkeksi selän taakse (mikä kepeillä tuntuu harvinaisen pahalle). Pitänee siis ottaa valikoimiin sekin.

Rommin kanssa tehtiin myös pienen pientä keppi treeniä kahdella kepillä. Lähinnä siis haettiin sitä, että hakee oikeeseen väliin. Hyvinhän tuo tämänkin tajusi, mutta se onkin monilahjakkuuss :D Rommi myös melkonen kontaktihaukka. Hallilla se seisoi A:n 2on-2off:lla varmaan muutaman minuuttin kun ei hallunnut tulla häkiin. Heilutteli vaan häntäänsä ja esitteli kuinka hyvin mä tänkin homman jo osaan.

Sunnuntaina oltiin Rommin kanssa myös pentutokossa. Reenattiin taas kontaktia ja perusasentoa, ei mitään kummempaa. Myös lopuksi piti leikkiä, mistä Rommi ei tällä kertaa innostunut ollenkaan. Leikkiharjottelu tuppaa aina unohtumaan ja koirat leikkii niin paljon keskenään vetoleikkejä. Mutta täytyy nyt ottaa itteensä niska kiinni ja alkaa leikkimään.

Tiistaina meillä olikin vuorossa möllitoko ja siitä se tokoahdistuskin nosti päätään. Mä olen kuvitellut, että ollaan oikeesti menty ainakin jonkun verran seuraamisessa ja muutenkin eteenpäin, mutta ei se ainakaan kisoissa näkynyt. Kokeessa osallistuttiin alo luokaan eli kaikki liikkeet ihan niin kuin oikeissakin kokeissa. Tässä pisteet osa-alueittain ja kommentein

1. Luoksepäästävyys 10:
 Ei ongelmia, nousi seisomaan vasta kun tuomari oli jo silittämässä
2. Paikkamakuu 0:
Nousi istumaan ehkä 20s jälkeen. Minuutin kohdalla vierestä lähti koira ja veti Zorron mukaansa. Näin pitkälllä etäisyydellä ei kyllä olla edes ikinä reenattu, joten ihmekkös tämä.
3. Seuraaminen hihnassa 7,5:
Haahuilua, kontakti ei juuri ollut. Joutui korjailemaan hihnalla aika paljon
4. Seuraaminen ilman hihnaa 0:
Samaa haahuilua alussa, puolessa välissä kuppi nurin ja hirveetä rallia ympäri kenttää.
5. Liikkestä maahanmeno 0:
Ei mennyt maahan ei. Pihalla kuin lumiukko!
6. Luoksetulo 7:
Tuplakäsky, vartaloavut perusasennossa.
7. Liikkeestä seisominen 8:
Seuraaminen haahuilua, vissiin vähän hidas pysähdys
8. Hyppy 10:
Jotain hyvääkin, meinas kyllä taas karata hypylle ja jouduin hieman karjaisemaan :) Ite meinasin ryysiä koiran luo liian aikaisin (tätä tapahtuu yllättävän usein myös treeneissä)
9. Kokonaisvaikutus 8,5:
No jaa mistähän nääkin tuli vaikee sanoo (vitutti tossa vaiheessa jo niin paljon etten muista mitä tuomari sanoi)

Yhteensä 90,5, sijoitus 5/5. Mitähän tähän nyt sitten kauniisti sen muotoilisi. Koiraa ei vaan yhtään kiinnostunut, vire hukassa.Voihan kilin kellit! Me oltiin oikeesti huonompia kun koirakko, jossa koira ei osannut mennä ilman käsiapuja maahan. Kaiken lisäksi tuomari sano, että käytin paljon käsiapuja, mm. luoksetulossa. Siis mitä ihmettä, Zorro todellakin osaa tulla sivulle ilman mitään apuja. Myöhemmin kun tätä mietin, ollaan tehty viime aikoina paljon rallytokoa (missä käsiavut on sallittu) ja toisaalta treenattu Rommin kanssa (joka käsiapuja vielä paljon tarvitsee) , ehkä mulla on jäänut nuo käsiavut jotenkin päälle. Ei se, että yks koe meni persiilleen, mutta meidän koko paikkamakuu otti sitten hirveetä takapakkia. Keskiviikon treeneissä se ei pysynyt millään rivissä vaikka etäisyys oli lyhyt. Ajattelinkin nyt aloitta tokon trenaamisen uudelta kantilta, keskittyä hyvän vireen löytymiseen ja sen ylläpitoon ilman nakkia kädessä, mutta tästä aiheesta lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti