lauantai 5. toukokuuta 2012

Pikkupaimeneni!

Apua, niin plajon on taas kerrottavaa ettei tiedä mistä sitä lähtisi liikkeelle. Taidanpa suosilla jakaa postauksen kahteen osaan ja jatkaa taas huomenna. Edellis viikko oli Zorron reenailujen kanssa hyvin rauhallista. Agitreenit jätettiin maanantaina väliin selän takia, keskiviikkona oli hieronta, joten tokotreenit jätettiin väliin, torstaina oltiin rally-tokoilemassa. Lauantaina me lähdettiinkin Romin kanssa Kiteelle, joten Zorro jäi viettämään vain poikien viikonloppua. Zorron selkä on nyt jo paljon parempi joten ehkä se tosiaan oli vaan jonkin pienen tapaturman tulos!

Kiteelle lähdettiin lauantai aamuna, kunhan sain kaikki kyytiläiset auton kyytiin. Mukaan lähti Jenny ja Johanna Ransun kanssa. Vaikka matka oli pitkä: 450km ja 6,5 tuntia, meni matka yllättävän nopeasti, kun seura oli hyvää. Koiramatkalaiset olivat täydellisiä. Lyhyen tutustumisen jälkeen koirat vaan auton perään ja sitten unille. Olisivat varmaan nukkuuneet ihan tyytyväisinä vaikka koko matkakin, mutta toki pari pissataukoa pidettiin. Voin vaan kuvitella kuinka Zorro olisi turhautunut noin pitkään automatkaan tai vähintääkin yrittänyt leikittää kanssa matkustajia, Rommi on siihen nähden niin helppo koira. Paikan päällä löysimme itsemme maatilalta, jossa myös lampaita ja nautoja asusti. Ei mennytkään kuin varmaan tunti perillä kun Rommi pääsi ensimmäisen kerran katsomaan ja ajamaan lampaita. Rommi oli ihan liekeissä kun sai lampaat liikkumaan. Minä olin ihan pihalla koska en paimentamisesta oikeasti tiedä yhtään mitään. Paimmennusten jälkeen mentiin Rommin sisarusten kanssa painimaan pellolle. Paikalla oli jopa 6/8 pennuista ja kyllähän siinä vauhtia sitten riittikin. Pennut ovat toisaalta niin samanlaisia, mutta kyllä sieltä silti omansa tunnistaa :) Illalla tehtiin vielä makkararuutua pentujen kanssa. Rommi ei oikeastaan ole vielä päässytkään kunnolla nenä hommiin, mutta hoksasi namien etsinnän silti todella nopeasti. Nukkumaan mennessä koirat olivatkin varsin väsynyttä porukkaa. Meidän huone toverina oli Tiia ja Rommin veli Romi :) Hyvin nukkuivat koirat läpi yön ja aamullakin sai nukkua jopa puoli seitsemään.

Matkaseuralaiset
Ensimmäisen kerran lampailla
Rommi tuli oikein kuuluisaksi hymystään (koira ei siis ole lainkaan vihanen tässä)
Sunnuntai aamusta pennut pääsivät taas paimentamaan. Muut pennut olisvat suurimmaksi osaksi kiinnostunut vaan lampaan papanoiden syönnistä, mutta Rommia jaksoi lampaatkin kiinnostaa ja taas oltiin liekeissä! Selvästi on tällä koiralla vietit vielä tallella. Olisikin hienoa päästä uudestaankin paimentamaan, jossain täälä lähempänä. Saa siis kertoa mahdollisista paimennusmahdollisuuksista! Sunnuntaihin kuului myös esineruutua, joka kyllä hieman kariutui siihen, että Rommihan ei osaa noutaa. Ehdottomasti kuitenkin aktivointimielessä voisi tehdä tätä enemmänkin. Illalla kokeiltiin myös hakua. Ihan uusi laji sekin minulle. Rommi selvityi hienosti! Hakuilu voisi olla myös Zorrolle varsin mieluisa laji, joten täytyy kytätä jos löytyisi jotain hakuporukkaa missä pääsisi treenaamaan vaikka molempienkin kanssa. Kaikki tämä aktiviteetti aiheutti sen, että ainakin minä olin illalla ihan rätti poikki. Tietystikään Romi ja Rommi eivät olleet asiasta samaa mieltä, vaan pitivät hirveetä painia pystyssä pitkälle iltaa. Kun ne sitten vihdoin rupesivat nukkumaan, minäkin sammuin kuin saunalyhty. Mutta mitä vielä, koirat päättivät aamulla herätä klo 5.15, voihan prkl! Eipä siinä juurikaan enää nukuttu vaan pakkohan sitä oli nousta, ettei herätetä koko taloa. Aamulla meillä olikin lähtö heti kahdeksan jälkeen takasin kohti Tamperetta. Matka meni hyvin myös takasin päin ja seurakin oli hyvää.

Toinen kerta lampailla
Ei paljon pelota
Kilpajuoksua
Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että oli kyllä niin hyvä reissu. Paljon uusia ihania aussieihmisiä ja koiria, paljon uusia ideoita harrastusrintamalle ja ennen kaikkea paljon uusia kokemuksia niin minulle kuin Rommillekin. Mun piti niin kuvat kovasti reissun aikana, en kuitenkaan kertaakaan saanut kameraa edes otettua laukusta. Onneksi Jenny kuvasi ja kiitos hälle kaikista näistä ihanista kuvista!!
Huonekaveri Romi
Poseerausta jossain matkan varrella
Pitihän sitä näyttää mitä sitä on treenattu: 2on-2off kivellä omatoimisesti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti