perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kesä on vihdoinkin täällä

Alkukesä on ollut varsin viileä eikä t-paita kelejä ole juurikaan ollut ennen tätä viikkoa. Ihanaa, että vihdoinkin voi kaivaa kaapista kesävaatteet päälle ja lähteä rannalle ottaan aurinkoa. Mutta on näillä keleillä kääntöpuolensakin. Koirien kanssa on kyllä helpompi  kun ei ole näin kuuma. Koirat voi jättää autoon kun käy kaupassa ja lenkillä voi käydä missä vaan eikä aina vaan veden lähistöllä. Koirat myös jaksavat paljon paremmin kun lämpötilat eivät huitele hellelukemissa. Tämä tuli todettua toden teolla eilen Zorron kanssa agilitykisoissa.

Takana meillä on varsin menevä viikko. Maanantaina  käytiin tekeen jälkeä, josta ei kuitenkaan meinannut tulla yhtään mitään. Rommi kiskoi kahdesti itsensä puusta irti, josta johtuen jouduin kolmesti aloittamaan jäljen tekemisen uudelleen. Tästä johtuen nakit loppu kesken ja sain molemmille tehtyä vain yhdet lyhyet jäljet. Molemmilla on kyllä sama ongelma, hirveä kiire eteenpäin. Ei malteta millään tehdä huolellista työtä vaan rynnitään vaan eteenpäin. En tiiä, pitäs varmaan oikein kunnolla perehtyä taas asiaan...

Tiistaina käytiin ravilenkillä kiertämässä Tohloppi molempien kanssa. Keskiviikkona mentiin Katrin, Bensonin ja Taon kanssa Tallille tokoilemaan. Rommin kans katteltiin metallista noutokapulaa. Ei se siitä vieläkään mitenkään innostunut, mutta ehkä se joskus kuitenkin. Zorron kanssa katottiin seuraamista ja pari hyppyä tehtiin myös. Kaikennäköistä pientä siis. Lopuksi käytiin vielä uimassa Särkijärvellä, siinä sitä olikin vilsekettä kun 3/4 koirasta ui pallon perässä : )

Torstaina eli eilen siis oli meillä sitten taas kisat Eteläpuistossa. Eilinen oli tämän kesän ensimmäinen hellepäivä Tampereella, mutta onneksi kentän vieressä vettä piisaa ja koirat pääsevät uimaan. Ensimäinen rata oli agilityrata. Keinuhan se siellä myös komeili koko komeudessaan. Radassa oli muutama hankala kohta ja ansoja oli viritetty. Alku alkoi hyvin putkelta kepeille oli todella lyhyt matka ja siihen oli melkoisen hankala saada himmattu koiran vauhtia, varsinkaan kun en ole tottunut himmailemaan. Keinulla käytiin henkien taistelu. Zorro pysähtyi ylösmenolle ja kävin sen vetämässä "väkisin" siitä yli. Sitten koira katosikin jo johonkin ja siinä tehtiin ylimääräiset lenkit, mutta virheittä kuitenkin mentiin. Puomille koira meni hyvin vaikka se olikin vasta keinun jälkeen. Toka vika rima tuli alas, jostain tuntemattomasta syystä. Näkeekö joku siinä jotain syytä??? Tulos oli siten 6,38 eli hieman yliajalle mentiin myös. Sijoitus kuitenkin tyydyttävä 7/28. Vaikeeta kuitenkin oli ja ohjaus oli kovin tökkivää.

Ensimmäinen rata päästiin tekemään hieman ennen kahdeksaa ja toinen rata oli vuorossa vasta kymmenen aikoihin. Ei ole mua varten noin myöhäiset lähdöt. Ei vaan jaksa enää oikeen kiinnostaa tohon aikaan illasta. Liekö Zorro sitten samoilla linjoilla, mutta meidän hyppäri menikin sitten aivan persiilleen. Zorro oli kyllä ihan ok viressä, suostu leikkimään ja oli muutenkin mukana. Mutta radalla heti alussa se vaan käveli. Putkelta sai vähän vauhtia, mutta sitten ennen rengasta löi liinat kiinni ja katsoi mua sellasella "eiköhän mamma lähetä jo kotiin nukkuun, mä en jaksa enää" -ilmeellä. Taisteltiin kuitenkin vielä eteenpäin. Lopussa sekosi kuviot ja sieltä sitten hylly. Voi kun tietäs mitä siinä oikein tapahtu ja mitä olis voitu tehdä toisin, että rata olisi onnistunut. Pistän tän kuitenkin meidän rankan viikon ja kuuman ilman piikkiin. Ei näköjään aina voi onnistua!

Tässä videot radoista!

Nyt kun katoin videoita kunnon näytöltä, voi olla, että Zorrolla tuli joku jumi tuossa hyppärillä. Se menee kepitkin niin ihme tyylillä. Liikkunut se on kyllä muuten normaalisti. Onneks hieroja tulee ensi viikolla!

Tänään sitten Zorron kanssa on lähinnä huilailtu. Tehtiin vain kevyt metsä-/uimalenkki. Rommin kanssa sen sijaan lähdettiin taas tappamaan energiaa Santalahden koirapuistoon. Kyllä se vaan on niin helppo koira kun tulee kaikkien kanssa toimeen hienosti!


1 kommentti:

  1. Veikkaisin, että olit Zorron mielestä liikaa toiseksi viimeisen hypyn laskeutumispaikalla ja se varoi sua. Heittämällä enemmän pituudelle olisit ehtinyt paremmin itse loppusuoralle ja Zorro olisi tiennyt aiemmin linjata viimeistä hyppyä kohti.

    Hieno rata muuten, LUVA oli tosi lähellä! Aikaisemmalla puolen vaihdolla olisi keinulta säästynyt pari sekuntia, mutta hienosti sait keinun pelastettua! Zorro on niin suloinen, sillä on tainnut vastoinkäymisistä huolimatta itsetunto kasvaa agilityn myötä.


    Riikka

    VastaaPoista