tiistai 17. heinäkuuta 2012

Koirakko väistää aina

Kyllä pistää taas vihaksi se miten kanssa liikkujat aina käyttäytyvät. Erityisesti nyt kun hihnan päässä on kaksi koiraa, on toisten ohittaminen paljon hankalampaa. Varsinkin kun Rommi tuppaa olemaan vähän turhan kiinnostunut niin ihmisistä, pyöristä kuin koiristakin.

Esimerkiksi usein käy niin, että vastaan tulee pariskunta mätsäävissä tuulipuvuissaan kävelysauvojen kanssa. Kävelytie on kapea ja minä vedän koirat pientareen puolelle hallintaan. Juuri ja juuri kävelytielle mahtuu kaksi ihmistä rinnan. Niin kuka tässä kohtaa väistää? No tietysti minä hyppään pientareelle! Ei puhettakaan siitä, että toinen sauvailijoista jättäytyisi toisen perään ja kaikki päästäisiin sulassa sovussa ohi...

Tai sitten takaa tulee pyöräilijä, joka ei vaihingossakaan kilauta kelloa ajoissa vaan aikaisintaan siinä kohtaa kun se on metrin tai kahden päässä. Eli ei anneta mitään mahdollisuutta ottaa koiria sivulle vaan ainoa vaihtoehto on pompata taas ojan puolelle koirat perässä. Perään saa vielä kunnon mulkaisun  pyöräilijältä. Ihan vaan tiedoksi kaikille: harvemmin meillä koiran omistajilla on silmiä selässä!Ja sitten on vielä ne lastenvaunujen kanssa liikkujat. Nämä ihmiset eivät voi kävellä kävelytiellä kummassakaan reunassa vaan niiden pitää olla keskellä. He vain aina olettavat, että toinen väistää ja pakkohan se on kun ei kehtaa tuoreelle äitille mitään sanoa.

Näitä esimerkkejä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta lopputulos on aina sama: KOIRAKKO VÄISTÄÄ! Ihan niin kuin saisi koko ajan pyydellä anteeksi olemassa oloaan ja varsinkin liikkumista julkisilla paikoilla. Ollaanko me jotain kakkosluokan kansalaisia kun meillä on koiria???


4 kommenttia:

 1. Haha, raivoisaa tilitystä :D
  Tossa on kyllä yksi hyvä syy, miksi me lenkkeillään aina metsässä ja kävellään kävelyteillä mahdollisimman vähän, vain sen verran mitä on pakko että metsään pääsee! ;)

  Mutta niistä äideistä lastenvaunuineen, nehän nyt omistaa kaikki tiet ja koko maailmankin, ei ne väistä ketään! :D Saattaa tulla kahdetkin vaunut rinnakkain vastaan, kun kotiäidit on lähtenyt yhteislenkille ja takuulla ei väistetä vaikka kuka tulisi vastaan!

  VastaaPoista
 2. Höpispöpsis! Tai sitten täältä löytyy erikoinen äiti ;-) Kyllä minä kuljen kärryjen kanssa aina reunassa ja väistän tasan tarkkaan tarvittaessa! Eikä täällä ainakaan kuvitella omistavan teitä, maailmasta puhumattakaan :-D Ja me kotiäidit kuljettiin peräkkäin aina, jos joku tuli edestä tai takaa!

  Ensi kerralla kävelet vaan, etkä väisty senttiäkään, jos ootte reunassa. Ei tarvitse pompata ojaan ja saa toisetkin nöyrtyä!

  VastaaPoista
 3. OK ei ehkä kaikki äidit ole maailman omistajia ja tuskimpa Sabinakaan ihan tosissaan oli niin kuin en minäkään :D Mut se voi kato johtua myös siitä Jenny et sä olet vaunullinen koiran omistaja, mikä aiheuttaa ylitse pääsemättömän dilemman; oletko äiti joka ei väistä vai koirakko joka aina väistää ;)

  VastaaPoista
 4. Katriina sen sanoi, ensinnäkään en nyt ihan niin tosissaan, ja toisaalta jos Jennyllä on myös koira, niin hänhän kuuluu aivan eri kategoriaan kuin mistä nyt puhuttiin.. ;)

  VastaaPoista