sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lomat lusittuna

Niin se vain on, että huomenna töihin on vaan mentävä. Mun hurja kahden viikon loma on takana päin. Pientä masennusta pukkaa... Koiraurheilun saralla tämä loma ei ole ollut erityisesti aktiivisempi kuin normi arkikaan.

Ohjatut tokot on tällä hetkellä kesätauolla, joten tokoiltu ollaan vaan oma toimisesti muutaman kerran. Viimeksi toissapäivänä käytiin kentällä. Zorroa se ei sitten kiinnostanut yhtään tai siis koira oli kovin epävarma ja kulki häntä koipien välissä. No ne siitä Zorron reeneistä sitten, tiedä sitä mitä mörköjä mettässä oli liikkeellä! Rommin kanssa otettiin paikkamakuuta myös siten, että kävin vähän piilossa. Hyvinhän tuo paikoillaan pysyi. Tosin suorituksen jälkeen piti Rompun käydä tarkastamassa mitä siellä piilossa oikein oli :) Rommin kanssa tein myös tolpan kiertoja, koska tiesin, että se nostattaa koiran vireen taas nollasta sataan 0,5 sekunnissa. Ja niinhän siinä kävi. Koira alkoi taas karjua minkä kerkesi. No saatiimpahan treenattua vireen laskua leikin avulla. Saattiin myös varsin hyviä onnistumisia!

Jälkeä on tehyt myös nyt muutaman kerran. Zorrosta on tullut nyt varsin hyvä ja keskittynyt jäljestäjä. Lyhyeksi ajetulla niityllä on ollut varsin hyvä nyt tehdä jälkeä ja Zorro jopa malttaa syödä lähes kaikki namit reitiltä. Ainoo ongelma on se, että Zorro ei osaa lopettaa jäljestystä. Olen yrittänyt lelun jättää jäljen loppuun tai sitten nameja kasan, mutta ei se vaan yhtään tajuu et koska homma on ohi... Rommi sen sijaan on toivoton, hirveetä häsläystä ja ihan liikaa vauhtia. Edes namit jäljellä ei vaan kiinnosta. No ehkä sekin sitten joskus keskittyy tässäkin hommassa.

Zorron kanssa on liidelty nyt vain ohjatut treenit, jotka eivät viime viikolla kyllä olleet ohjatut. Tehtiin itsenäisesti mm. eteenlähetys treeniä niin, että myös rengas oli välissä. Rommi pääsi myös kentälle, koska osanottajia oli niin vähän. Sen kanssa tehtiin vain puomin kontaktia. Pari ekaa kertaa oli kuin oppikirjasta, mutta sitten koira väsyi ja alkoi roiskimaan. Tällä viikolla käytiin torstaina ensin Rommin kanssa Tallilla treenaamassa target teamin treeneistä radan pätkää. Karjumiseenhan sitä aikaa taas kului, mutta saatiin myös onnistumisia. Sitten matkaa jatkettiin SDP:lle Zorron reeneihin. Rata oli aika perus, mutta Zorro oli tuolloinkin jotenkin epävarma, mikä vaikeutti treenaamista. Tiiä sitten mistä moinen epävarmuus johtui, mutta osaltaan siihen varmasti vaikutti se, että koirat olivat alkuviikon porukoilla hoidossa. Zorro meni jo lauantaina mökille ja Rommin vein sunnuntai iltana hoitoon. Rommi oli muuten ihan rikki kun joutu oleen yksin kotona. Avuttomana se leikki yksin jollain lelulla, mitä se ei varmaan ikinä ennen ole tehnyt. Hoidossa oli kuulemma molemmat porsaat käyttäytyneet hyvin, eikä Rommi ollut onnistunut edes syömään mitään kiellettyä.

Kun koirat lomailivat porukoilla, me pakattiin kamat ja lähdettiin pikavisiitille Liettuan Kaunasiin. Oli ihan hyvä reissu ja voin suositella kyllä muillekin kohdetta. Me kävimme mm. eläintarhassa, joka ei sinänsä ole mikään hyvää mieltä luova. Eläimet elävät ahtaissa, rapistuneissa häkeissä. Englanniksi ei eläintarhassa tainnut olla mitään eläinten nimi yms. Kielitaito ylipäätänsä ei kaupungissa päätä huimaa, mikä näkyy yleisesti palvelualttiuden puutteena. Shoppaus mahdollisuudet on hyvät ja myös (osittain) halvat. Ruoka on todella halpaa, eikä majoituksenkaan hinta päätä huimannut. Tähän kun vielä lisää Raynairin suoran lentoyhteyden Tampereelta...

Kamelilla oli kyttyrät vähän vinossa

Tää tyyppi tykkäs poseerata

Tiikerin päiväunet

Eläintarhan murheellisin asukki

Katsokaa nyt tätä sen asumusta :(

Kroko

Saku sammakko

Aivasteleva tyyppi

Paviaanien häkki

Väsähtänyt jellona

Susi Hukkanen

Reissusta tulon jälkeen Zorrolta lähti turkki vielä viimeisen kerran tänä kesänä. Syksyn kunniaksi tyypistä tuli varsinainen kikkarapää :)

Rommi iskee silmää!

2 kommenttia:

  1. Näenkö oikein - tuo karvaköriläs on jääkarhu? Ja tuollaisessa karmeassa häkissä? Voi kamala kun tuli paha mieli sen puolesta! :/

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se jääkarhu on ja häkki oli oikeesti tosi kamala :( Onneks se sentään pääsi sisällekkin, vaikka tuskin sielläkään sillä kivaa oli

    VastaaPoista