sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sattumia ja tapahtumia

Pikainen tiivistelmä viimeisen kahden viikon treeneistä luvassa.

Edellis viikolla käytiin mm. Rommin kanssa trenaamassa toisten koirien ohittamista. On alkanut viime aikoina mennä hermot siihen ainaiseen kiskomisen ja huutamiseen ohituksissa. Järjestin siten meille oikein ohitustreenejä outojen koirien kanssa. Nämä koirat olivat varsin rauhallisia, eikä Rommillakaan ollut sitten suuria ongelmia. Vielä oli tavoitteena, että saataisiin joku oikee remmirähjä harjoituskaveriksi. Rommista on muutenkin kyllä nyt tullut oikee teini. Korvat on toisinaan koristeena ja muutenkin se on tehnyt nyt tuhojaan enempi kuin pikku pentu aikoina. Energian määrä on myös kasvanut ja kyllä se kiipeilee seiniä pitkin jos on aktivointi jäänyt yhtään vähemmälle kun normaalisti. Ärsyttävin ehkä kuitenkin Rommi uusista tavoista on se mitä tapahtuu kun esim. metsässä tulee vastaan ihminen/koira. Se menee ihan tyypin eteen haukkuun tosissaan, että "tuleppa millikin lähemmäksi niin mä käyn kiinni" -tyylillä. Luovuttaa kyllä kun huudan luokse, mutta siinä vaiheessa on vastaatulija pelästelty jo pahan päiväisesti.  Vinkkiä saa antaa tämän tavan lopettamiseksi!

Zorron kanssa ei olla kuin aksailtu perus ohjatut treenit. Edellisviikolla tehtiin kädetöntä ohjausta. Vain takaa kierrot sai ohjata käsin, muuten kropalla ja käskyillä. Yllättävän helposti se menee, tosin joutuu itse saattaan enempi eli joutuu juokseen enemmän. Tällä viikolla tehtiin ylipitkää rataa. Ensin 10 estettä, sitten opeteltiin 10 lisää ja taas 10 lisää ja vielä 10 lisää. Kaiken kaikkiaan esteitä oli 36. Huh huh! Ei ollut helppoa varsinkin esteillä 20-30 pakka alkoi hajoilemaan, mutta se kait olikin tarkoitus. Koira oli myös ihan puhki, eikä meinannut enää jaksaa hypätä viimeisillä kerroilla.

Rommin kanssa alkoi nyt myös SDP:llä ohjatut agitreenit. Eka kerta oli vähän sohlausta puolin ja toisin. Tällä viikolla tehtiin välistä vetoa. Ensin ei onnistunut ollenkaan kun ohjaaja oli siinä neuvomassa. Sitten mentiin tekeen itekseen toiselle kentälle, eikä mitään ongelmaa. Tiiä sitten kummalla oli näyttämisen paineet, mutta ei vaan ensin onnannut. Rommilla on alkanut oleen myös todellisia ongelmia lähdöissä. Tykkää lähtee hiipimään ennen aikojaan, mutta yritän pitää kuitenkin tiukkaa linjaa. Hiukan ollaan edetty onneksi huutamis/keskittymis ongelman kanssa. Yritetään purkaa ylivirettä saalisleikillä. Toimivampana ratkasuna olen käyttänyt vain sitä, että kun itellä menee hermot koiran hösäämiseen, käsken sen maahan ja rauhotun ite hetken. Yleensä se koirakin on löytänyt ne aivonsa sillä aikaa...Tulevalla viikolla edessä on ainakin Rommin agitreenit, Zorron tokotreenit ja lauantaina Ylökkin kisoissa yksi agistartti. Sunnuntaina on target teamin treenit Valkeakoskella pitäen sisällään myös ohjaajien kuntotestin. Pitäsköhän alkaa valmistatua, jos vaikka kunto tästä vielä kasvaisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti