torstai 9. elokuuta 2012

Suuntaa Rommin treeneille


Sunnuntai oli toinen target teamin treenikerta, jossa teimme rataa. Rata oli vaatimattomasti 3. luokan radasta muokattu, joten haasteita riitti. Rommin kanssa ei ole edes tehty kuin max. 5 esteen rataa, joten alkuun vähän kauhistutti. Rataa onneksi tehtiin hyvin pienissä pätkissä, eikä me siitä huolimatta päästy Rommin kanssa edes loppuun asti. Eka pätkä oli meille paras (esteet 1-4), missä oli melko haastava hyppy takaa, mutta tässä kohtaa Rommi keskittyi vielä hyvin. Piti vaan muistaa, että rintamasuuntaa ei saa kääntää, vaan koko ajan pitää olla kohden suoraa putkea. Toiselle pätkällä (esteet 4-7) piti viedä mutkaputkeen ikään kuin väärältä puolelta, siis ulkokaarteesta. Luulin, että tämä olisi ihan helppo homma tuommoselle putkihullulle. Jostain syystä Rommi kuitenkin juoksi monta kertaa putken ohi.  Onnistumisia saatiin vasta kun koiraa ei lähetetty suoran putken kautta vaan pienemmällä vauhdilla. Koko homma meinasi tässä kohtaa muutenkin revetä käsiin. Koira vaan huusi ja huusi ja komensi ja huusi. Eikä tosiaankaan keskittynyt tekemiseen. Tämä ongelma varjostikin koko treenejä, mutta saatiin nyt myös paljon vinkkiä, mitenkä ongelmaa aletaan ratkaisemaan. Kun koira lähetettään radalle tai mille tahansa esteelle, tulee sen olla keskittyneessä mielen tilassa eikä räkytys moodissa. Myös turhaa yli virettä puretaan repimisleikillä ja siitä rauhoittumisella.


Toisella kerralla oli jaakotusta (esteet 7-9). Koiran vire nousi taas pilviin suorassa putkessa. No saatiin me jonkunlaisia onnistumisia. Loppuun tehtiin takaakierto pätkää (esteet 9-13), jossa ei saanut käyttää käsiohjausta. Ainoastaan vartalo ja suulliset käskyt oli käytössä. Hiukan vaikeeta, mutta yllättävän hyvin koira toimii ilman käsiäkin. Seuraava pätkä olisi ollut esteet 13-17, jossa tuli kulmata ennen hyppyä 16, jolloin koira ehkäpä irtoaisi paremmin. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

Päivän pääanti oli kait se, että keskittymisen on parannuttava ja vireen siten laskettava, jotta koira ylipäätänsä olisi ohjattavissa. Eli Rommin kanssa ongelma on juurikin päin vastainen mitä se Zorron kanssa on. Nyt siis pitää opetella vireen nostamisen lisäksi myös se miten sitä lasketaan. No onneksi tuli tustuttua aiheeseen jo aiemmin. Voi tosiaan olla, että tiedostamatta teen asioita jotka entisestään nostaa virettä (kimeä käskytys/kehut, huitovat kädet ja muu rauhattomuus). Eli lyhyesti RAUHOITU HYVÄ IHMINEN ja ohjaa! Kentällä tulee luoda myös selkeät pelisäännöt, esim. mun näykkyminen ei ole sallittua. Ylipäätänsä pitää tehdä selväksi mitä koiralta halutaan. Enempi (rauhallisisia)kehuja oikeasta toiminnasta ja myös palautetta väärästä toiminnasta. 

Testattiin muuten myös kumpaa koira enempi katsoo ohjaavaa kättä vai katseen suuntaa. Rommilla se oli ohjaava käsi johon se haki, mutta tosi monilla se oli katseen puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti