sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Target Team 1

Ei vielä ole tullutkaan mainostettua sitä, että tuppauduttiin Rommin kanssa alueelliseen valmennustoimintaan (agility) mukaan. Ryhmän kouluttajana on Julia Kärnä ja treenejä kerran kuukaudessa. Eilen oli ensimmäinen treenikerta Takkujen kentällä. En tiennyt oikein mitä odottaa: en tiennyt minkä tasoisia koiria ryhmässä on, enkä tuntenut kouluttajaa. Hintaa koulutuksialla on kuitenkin sen verran, että oletin saavani paljon hyviä treenivinkkejä omatoimitreeneihin. Rommi kanssa ei olla ainakaan kesän aikana vielä menossa mihinkään joka viikkoiseen ryhmään ihan vain sen takia ettei viikossa enää riitä illat.

Harjoitus 1
Ensimmäisenä tehtiin vain kahtaa suoraa hyppyä itse mukana juosten. Tämä oli meille yllättävän vaikeaa, koska Rommi juoksee muhun kiinni kun mä lähden juoksemaan. Tavoitteena on, että jossain vaiheessa koira osaa irrota eteen. Namialusta toimi tässä paremmin kuin lelu ja muutaman toiston jälkeen alkoi jo sujuakin! Mutta treeniä tälle siis vaaditaan ehdottomasti paljon!

Harjoitus 2

Toinen harjoitus oli neljän hypyn suora ja suoran päässä suora putki. Hypyt olivat vinossa, jotta koira oppisi hyppäämään hyppyjä myös vinoon, eikä aina kohtisuorassa hyppyyn nähden. Otettiin aluksi kahden hypyn takaa. Ongelmat olivat samoja kuin ensimmäisessä harjoituksessa; koira juoksee mun jalkoihin kun lähden liikkeelle. Saatiin kuitenkin tarkalla ohjauksella kaksi hypyyä onnistumaan ja putkellehan Rommi irtoaa suhteellisen hyvin. Neljän hypyn takaa ei onnistunut millään, mutta kolmen hypyn takaa saatiin vielä onnistuminen. Hinkattiin tätä vähän turhan kauan ja koira pääsi väsähtämään. Jatkamme harjoituksia omalla ajalla :)

Harjoitus 3
Tornin kaatamista mahdollisimman suuren äänen tuottamiseksi. Tavoitteena siis saada koira pitämään räminästä ja sen tuottamisesta. Tätä pitää ehdottomasti harjoitella kotona. Ensin muovi astioilla ja myöhemmin kattiloilla tai muilla kunnolla kolisevilla.

Harjoitus 4
Tämän harjoituksen tarkoitus oli opettaa koiralle putken pimeitä kulmia sekä niistoa. Koira jätettiin kuvan mukaisenn paikkaan ja tehtiin niisto hypylle 1 josta ohjaus putkeen pimeässä kulmassa. Pimeä kulma ei ollut Rommille mikään ongelma vaan se haki joka kerta pimeän kulman oikein. Niistoja olen sen sijaan tehnyt todella vähän, eikä oikeasta suoritustekniikasta minulla ollut mitään kuvaa. Tärkeää kuitenkin on, että ei pidä kumarrella vaan joustaa polvista jos on pakko. Varpaat pitää myös osoittaa menosuuntaan niistoa tehdessä! 

Samoilla esteillä teimme myös neljän esteen "radan". Tämä onnistu harvinaisen hyvin, koska ei juurikaan olla tehty mitään tällaista pyöritystä. Niistoja voitaisiin kuitenkin molempien kanssa treenata paljon lisää.

Harjoitus 5
Tässä harjoituksessa piti tehdä takaa leikkaus 1 ja 2 aidan väliin. Ikinä ei Rommi kanssa olla takaa leikkauksia tehty, joten oli koko hommakin sen näköistä. Ei vaan, mä en taas malttanut pysyä paikoillani vaan rynnin eteen. Saatiin onnistumisia kuitenkin kun apuohjaaja oli putken suulla huutelemassa. Ehdottomasti lisätreenaukseen!!!

Harjoitus 6


Tämä oli enemmänkin testi kuinka koira käyttäytyy. Koira jätettiin putken eteen ja ohjattiin putken takaa. Mikäli itse seisoo oli metrin putken pään takana  pitäsisi koiran kääntyä putken päästä nuolen osoittamaan suuntaan. Rommi toimi juurikin näin, niin kuin varmaan kaikki muutkin ryhmän koirat. Täytyypä kokeilla tätä myös Zorrolle.

Treenien lopuksi tehtiin vielä vähän ohjaajien koordinaatiotreeniä. Kaikennäkösiä teputuksia tuli tehtyä. Suurin osa oli minulle kyllä tuttuja, mutta eipä ole tullut ainakaan viiteen vuoteen tehtyä mitään tällaista, joten ihan hauskaa oli. Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen treeneihin. Saatiin paljon vinkkiä mitä tullaan itsenäisesti treenaamaan ennen seuraavia treenejä elokuussa. Lisäksi kotiläksyksi tuli kontaktien ja keppien opettelu. Minä en kuitenkaan aio vielä keppejä aloittaa kunnolla, ehkä sitten vasta syksyllä joskus. Ei sillä niin kiirettä ole... Kontaktit väittäisin olevan jo ihan ok, mutta treenejä tietysti jatketaan.

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon TT1 paikasta!

    Mahtava viikkopostaus, tykkään ja tulee itselle niin sopivan ajankohtaisesti. Kun jaksaisi/ehtisi vielä treenata vastaavia juttuja... ;)

    VastaaPoista